Sosyal medya hesapları silmek !

Sosyal medya hesaplarınızı kapatmak mı istiyorsunuz ?

Artık yeter dediniz ve sosyal medya hesaplarınızdan bazılarını ortadan kaldırmaya karar verdiniz. Belki bu hesaplarınızı kullanmıyorsunuz. Belki dikkatinizi dağıtıyorlar. Belki artık sepya görmekten bıktınız. Belki de gizlikle ilgili endişeleriniz var. Sebep ne olursa olsun sizi yargılamıyoruz.

  • Sosyal iletişim ağlarının birçoğunda hesabınızı silmek ya da devre dışı bırakmak çok kolay. Genellikle genel hesap ayarları sayfasının hemen sonunda hesabınızı silmek için bir link bulabilirsiniz. Ama gelin görün ki, kullanıcıların gözden kaçırması ve ağdan ayrılamamaları umuduyla, servisler bu küçük linki sayfanın bir köşesine saklar.
  • Sosyal ağların aldatmacalarından biri de genelde hesabınızı tamamen silemezsiniz sadece devre dışı bırakabilirsiniz. Devre dışı bırakmak hesabınızı askıya almak anlamına gelir, başka bir deyişle, gönderdiğiniz içerikler devre dışı olacak ama belki geri dönmek istersiniz diye üyesi olduğunuz servis hesap bilgilerinizi muhafaza edecek.
  • Facebook söz konusu olduğunda hesabınızı dondurmak çok kolay ama tamamen silmek istiyorsanız daha çok uğraşmalısınız. Twitter, hesabınızı tamamen silmeden önce geri dönmek isteyebilirsiniz diye size 30 gün süre verir bu sürenin sonunda ise hesabınız tamamen silinir. Pinterest ise, hesabınızı sadece devre dışı bırakmaya izin verir yani tamamen silmek gibi bir seçeneğiniz yoktur.

Eğer beğenilere, retweet’lere, dürtmelere elveda demeye hazırsanız, işte size 5 popüler sosyal medya sitesinden hesaplarınızı silmenin yolları.

Twitter hesabı nasıl silinir?

Facebook hesabı nasıl silinir?

Instagram hesabı nasıl silinir?

Pinterest hesabı nasıl silinir?

Google+ hesabı nasıl silinir?

Foursquare veya Swarm hesabı nasıl silinir?

Snapchat hesabı nasıl silinir?

Foursquare-Swarm hesabı nasıl silinir?

Foursquare ve Swarm hesabı silme

Günümüzde check-in kavramıyla tanışmayan neredeyse yok gibidir.

Foursquare adı verdiğimiz Windows Phone, Apple, Android tabanlı cihazlarda kullanıma sunulan ücretsiz bir uygulama sayesinde bulunduğunuz ortamı diğer arkadaşlarınıza kolay bir şekilde iletebilmektesiniz.

  • İlk zamanlarda bir hevesle başlayan serüven sizi sıkmış veya gelen bildirimlerden bunalmış olabilirsiniz. Her ne kadar bazı cihazlarda bildirimleri engelleme seçeneği aktif olarak kullanılabilse de hesabı tamamen silmeden yana tercih kullananlarda oluyor.
  • Mekanlara check-in yapma, arkadaşlarla bunu paylaşma, mekan önerisi alma gibi birçok işe yarayan Foursquare, kimi zaman gizliliğimizin ihlal edildiği hissi verebiliyor.Foursquare, veya yeni adıyla Swarm hesabını silmek ise çok kolay.
  • Foursquare veya Swarm hesabınızı silmek için işlemleri Web üzerinden yapmanız gerekiyor. Mobil uygulamalarda hesap silmek mümkün değil.
  • Web üzerinden bu bağlantıya tıklayarak hesap silme sayfasına gidebilirsiniz. Buradaki adımların ardından Delete Account tuşuna bastığınızda hesabınız silinir.

Kendiniz gitmek istiyorsanız da, Foursquare‘in web sitesine giriş yaptıktan sonra, sağ üstteki menüden Ayarlar’a geçmeniz, oradan da Gizlilik Ayarları’na gelmeniz gerekiyor. Gizlilik Ayarları’nın en altında hesap silme seçeneği karşınıza çıkacaktır.