Huawei, ABD’ye tedarik zincirine saldırıları gözden geçirme çağrısı yaptı

Ana Sayfa » Teknoloji » Huawei, ABD’ye tedarik zincirine saldırıları gözden geçirme çağrısı yaptı
Huawei, ABD’ye tedarik zincirine saldırıları gözden geçirme çağrısı yaptı

Çin menşeli teknoloji firması Huawei, tedarik zincirinin ABD tarafından saldırı altında olduğunu açıkladı ve ABD’ye küresel tedarik zincirine saldırılarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Huawei’den yapılan açıklamada, ticari çip ticaretinin ABD tarafından zorlaştırmasının firma üzerinde baskı kurduğu belirtildi.

Huawei CEO’su Guo Ping, “ABD’nin yaptırımlarını üçüncü kez değiştirerek üretim ve operasyonlarımızı büyük ölçüde zorlaştırdı” dedi.

Ping, Huawei’in kurumlar arası faaliyetleri, 5G operasyonları da dahil olmak üzere, için yeterli sayıda çipe sahip olduğu ancak ABD’nin yaptırımlarının firmanın çip stokları üzerinde kısıtlamalar getirdiğini ifade etti.

Intel geçtiğimiz günlerde Huawei için belirli çipler üretmek için ABD hükümetinden gerekli izinleri aldığını açıklamıştı. Diğer yandan Çin’in Uluslararasu Yarıiletken İmalat Kurumu’nun da bir üretim izni için başvuru yaptığı belirtildi.

Guo, Huawei’in ABD hükümeti izinverdiği takdirde akıllı telefonlarında Qualcomm çipleri kullanmak istediğini belirtti ve hala ABD’den ürün satın alma konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Ekleyen :Fatih SarıtaşTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Huawei, ABD’ye tedarik zincirine saldırıları gözden geçirme çağrısı yaptı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

e

ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER

RASTGELE İÇERİKLER

Sigarayı bıraktıran besinler Intel’in cirosu ve hisse başına karı azaldı Haftanın iOS Uygulamaları WhatsApp’ta son görülme detayına dikkat ! HP, tasarruf için 8000 kişiyi işten çıkaracak SAS ile TBV Kurumsal Sponsorluk anlaşmasını yeniledi

FACEBOOK'TA BİZ

fatihsaritas.com

Fatih Sarıtaş - Tüm Hakları Saklıdır