Çin menşeli teknoloji firması Huawei, tedarik zincirinin ABD tarafından saldırı altında olduğunu açıkladı ve ABD’ye küresel tedarik zincirine saldırılarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.
Huawei’den yapılan açıklamada, ticari çip ticaretinin ABD tarafından zorlaştırmasının firma üzerinde baskı kurduğu belirtildi.
Huawei CEO’su Guo Ping, “ABD’nin yaptırımlarını üçüncü kez değiştirerek üretim ve operasyonlarımızı büyük ölçüde zorlaştırdı” dedi.
Ping, Huawei’in kurumlar arası faaliyetleri, 5G operasyonları da dahil olmak üzere, için yeterli sayıda çipe sahip olduğu ancak ABD’nin yaptırımlarının firmanın çip stokları üzerinde kısıtlamalar getirdiğini ifade etti.
Intel geçtiğimiz günlerde Huawei için belirli çipler üretmek için ABD hükümetinden gerekli izinleri aldığını açıklamıştı. Diğer yandan Çin’in Uluslararasu Yarıiletken İmalat Kurumu’nun da bir üretim izni için başvuru yaptığı belirtildi.
Guo, Huawei’in ABD hükümeti izinverdiği takdirde akıllı telefonlarında Qualcomm çipleri kullanmak istediğini belirtti ve hala ABD’den ürün satın alma konusunda istekli olduklarını ifade etti.
Huawei, ABD’ye tedarik zincirine saldırıları gözden geçirme çağrısı yaptı - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Google’ın 202 Yılbaşı doodle’ı şaşırttı 19 Haziran 2022
202 Yılbaşı doodle’ı şaşırttı! 2021’e saatler kaldı 19 Haziran 2022
5A uydusu pazartesi gecesi fırlatılıyor 19 Haziran 2022
fatihsaritas.com
Fatih Sarıtaş - Tüm Hakları Saklıdır